Premi a la Difusió del Decreixement

Convocatòria XIV edició

La “Comissió de l’Agenda Llatinoamericana” de Girona, Catalunya, anuncia aquest premi, amb les següents bases:

Temàtica: El “decreixement”, com a alternativa a un creixement il·limitat, com un pas necessari per assolir una llibertat viable per als éssers humans i també per a la comunitat de vida d’aquest planeta.

Contingut i format: Es premiarà la persona, comunitat, entitat que, mitjançant treballs periodístics, organització de cursos o conferències, treballs de recerca, contingut audiovisual, material pedagògic dirigit a persones adultes o a escolars, execució d’accions directes, etc., que difongui els principis del decreixement.

Procediment: Els membres de la Comissió cercaran activament propostes que compleixin els requisits de contingut i forma explicats a l’apartat anterior. De les candidatures recollides, un jurat en seleccionarà la guanyadora i, si fos oportú, de les mereixedores d’accèssit.

Jurat: El jurat estarà constituït per tres membres de la Comissió Permanent, una persona d’experiència reconeguda en el món de l’economia, la defensa ambiental o els moviments socials, i un representant de l’entitat premiada en una edició anterior.

Premi: 500 Euros. El jurat el podrà declarar desert, però podrà concedir un o més accèssits de 100 Euros. La decisió del jurat es farà pública l’1 de novembre de 2022 a llatinoamericana.org

 

Convocatòria XIII edició 

La Comissió Permanent de l’Agenda Llatinoamericana va proposar, en aquesta XIII convocatòria, nou entitats del territori que han treballat pel medi ambient i han fet activitats i propostes per a la seva defensa i per a la defensa d’un model de vida sostenible que no malbarati recursos naturals. Després d’efectuar una votació en què cada membre ha votat tres candidatures, el veredicte resultant és el següent:

El Premi a la difusió del decreixement 2021 de l’Agenda Llatinoamericana es dóna a la federació SOS Costa Brava, federació d’entitats que han portat a terme nombroses accions en defensa del territori costaner gironí. Aquestes accions s’han proposat davant una nova onada de pressió urbanística i d’infrastructures que amenacen en acabar amb el poc que queda en aquesta zona costanera.

Hem valorat també com a factor molt positiu, la capacitat de mobilització i de coordinació i acció conjunta d’aquesta federació de més de 20 entitats sense ànim de lucre, actuant conjuntament contra el tsunami urbanístic actual a la Costa Brava. Ens trobem en un moment històric en el que, el que s’imposa, és una actitud de decreixement, i SOS Costa Brava està proposant el decreixement urbanístic en defensa del paisatge i el medi ambient.

El premi consisteix en 500 euros en efectiu, la possibilitat de publicar un article per l’edició de l’agenda llatinoamericana de l’any 2023 i poder donar una conferència pública en l’acte en que es farà per lliurar-los el premi a la difusió del decreixement.

Tot el nostre reconeixement i felicitacions a SOS Costa Brava pel premi i per les seves actuacions en defensa del territori.

Relació de premiats

Guanyador 2021 – 13è

SOS Costa Brava
https://soscostabrava.cat/


Guanyador 2020 – 12è

F4F Girona
http://voluntariatambiental.cat/organitzador/friday-for-future-girona/
https://twitter.com/f4fgirona
https://fridaysforfuture.org/


Guanyador 2019 – 11è

ATTAC Catalunya
https://attac-catalunya.cat/


Guanyador 2018 – 10è

TAIFA
https://seminaritaifa.org/


Guanyador 2017 – 9è

Desert


Guanyador 2016 – 8è

Desert


Guanyador 2015 – 7è

Associació Recerca & Decreixement (Research & Degrowth)
https://degrowth.org/


Guanyador 2014 – 6è

Banc del Temps Pont del Dimoni de Santa Eugènia de Ter i Sant Narcís (Girona)
https://www.bdtpontdeldimoni.com


Guanyador 2013 -5è

Desert


Guanyador 2012 – 4t

EcoXarxa de Girona
https://ecoxarxagirona.wordpress.com/
http://www.llatinoamericana.org/arxius/premsa/Premi_Candidatura_Ecoxarxa.pdf


Guanyador 2011 – 3r

Associació El Enjambre sin Reina, de Sevilla
https://elenjambresinreina.eu/

Accèssit:


Guanyador 2010 – 2n

Col·lectiu Ronda
https://www.cronda.coop


Guanyador 2009 – 1r

Xarxa pel Decreixement de Catalunya
https://www.sostenible.cat/noticia/la-xarxa-pel-decreixement-engega-una-nova-etapa-0

Accèssits: